14 birželio, 2024

Stambulo „Metrocity“ verslo centre projektą atliko „mimaristudio“, turėdamas omenyje tai, kad „Astoria“ rezidencijos butikų biuras, kurį anksčiau mimaristudio suprojektavo tai pačiai grupei, nebepajėgė patenkinti besikeičiančių dienos poreikių, todėl jį reikėjo pritaikyti. tarptautinius biuro standartus.


Pirmasis projekto žingsnis buvo naujos vietos, tinkančios naujiems reikalavimams, paieška. „Mimaristudio“ dalyvavo atrenkant tinkamiausią vietą, atsižvelgiant į techninę infrastruktūrą ir reikalavimus, iš kelių alternatyvų. Planavimo pradžia buvo užtikrinti, kad interjero dizainas pašalintų hierarchinę darbuotojų vietą ir motyvuotų darbuotojus.


Šis požiūris, orientuotas į įmonės vidaus reikalavimus, o ne į darbuotojų vardus, buvo atspindėtas šiame projekte, kuris atitinka dabartinius ir būsimus reikalavimus, pabrėžia įmonės veiklą ir dinamiškumą bei atspindi šiuolaikišką, tačiau aiškų dizainą. Projektu buvo siekiama suteikti paprastas, bet stilingas biuro patalpas, o teritorija buvo suplanuota remiantis fojė, atidaroma prieškambario ir sujungta su dviem pagrindinėmis cirkuliacijos linijomis. Biuras jus pasitinka registratūra, pagaminta specialiai naudojant natūralius akmenis ir baldus. Pirmoji vieta po registratūros yra fojė. Ši erdvė yra suprojektuota kaip ne tik laukimo ir poilsio kambarys, bet ir posėdžių kambarys, ir yra biuro arterija. Šios erdvės medžiagos, spalvos, aptarnavimo patalpos ir apšvietimo koncepcija buvo suprojektuotos taip, kad būtų patogi naudoti darbuotojams ir biuro lankytojams.


Trikampis erdvės, prasidedančios nuo fojė, išdėstymas sujungia du koridorius prie tarnybos išėjimo ir padalija biurą į tris zonas. Dvi pusės yra sujungtos su fasadais, o centre esanti erdvė naudojama kaip darbo erdvė. Ši erdvė yra biuro centras spalvų, medžiagų ir planavimo prasme. Darbo vietose ir zonoje, kurioje yra komandos darbo vietos, pabrėžiama viena spalva. Stulpai, paversti apšvietimo įtaisais tam tikrose vietose ir supantys veikiančią kapsulę, palaiko erdvės akcentavimą.


Biure buvo suprojektuotos dvi atskiros posėdžių salės, kiekviena nukreipta į skirtingus fasadus. Vienas iš jų yra visuotinio susirinkimų kambarys, kuriame telpa 22 žmonės, o kitas – 12 vietų susitikimų kambarys su vaizdo konferencijų įranga. Didesniame posėdžių salėje naudojamos medžiagos ir tekstūros yra švelnesnių spalvų, o kitai buvo parinktos patrauklios spalvos ir medžiagos. Visus sienų komponentus ir susitikimų stalo koncepciją specialiai sukūrė „mimaristudio“. Tam tikros dizaino koncepcijos buvo pritaikytos savarankiško darbo vienetams ir grupinėms darbo erdvėms, o direktoriaus kabinete – kita. Šis biuras yra padalintas į du skyrius, ty darbo ir posėdžių patalpas, o šio biuro viduje naudojamos puikios statybinės medžiagos ypač pabrėžia šį skirtumą. Kaip ir visuose kituose nepriklausomuose padaliniuose, šiame kambaryje yra atskiras susitikimų kampas, o visos medinės programos, išskyrus mobiliuosius baldus, buvo specialiai sukurtos vartotojui.


Vartotojui paprašius, ant biuro grindų, išskyrus didįjį posėdžių kambarį, buvo klojamos kiliminės plytelės. Ant pagrindinio įėjimo ir cirkuliacijos zonų buvo klojamos specialiai pjaustomos granito plytelės, mažoje posėdžių salėje buvo naudojamos laminuotos plytelės, o darbo erdvėse – PVC grindų plytelės. Visi biuro baldai buvo sukurti specialiai „mimaristudio“, atsižvelgiant į biuro koncepciją ir reikalavimus. Papildomi produktai, išskyrus darbo vietas, buvo pasirinkti iš skirtingų prekių ženklų, tokių kaip „Neotek“, „connection“ ir „Gotwob“, kad papildytų koncepciją. Nagrinėjant darbo vietų fasadus, nukreiptus į du pagrindinius koridorius, buvo atsižvelgta į visą / tuščią šių fasadų balansą. „Future-ist“ ir „mimaristudio“ sukurti vizualiniai darbai, kaip neeilinė skirtingų Stambulo nuotraukų interpretacija, išsiskiria darbo vietų šonais, nukreiptais į koridorius.


Projekto metu buvo ypač atsižvelgta į bendrą darbo zonų problemą, ty garso ir triukšmo izoliaciją. Atitinkamai visos skiriamosios sienos buvo suprojektuotos naudojant triukšmą izoliuojančias daugiasluoksnes sienų plokštes, sujungtas su grindimis ir lubomis, nepaliekant tarpo tarp jų. Tamsios spalvos, pageidaujamos kiekvienoje biuro dalyje ir dažniausiai naudojamos pastaraisiais metais dizaino grupės sukurtuose darbuose, buvo naudojamos sienų dangose, grindų dangose, stiklo atskyrimo sistemose ir šviestuvuose, kad būtų sukurta darna. . „Dark Aydinlatma“ suteikė profesionalią paramą projektuojant apšvietimą visame biure. Planai buvo parengti specialiai biurui, atsižvelgiant į projekto koncepciją ir biuro naudojimo paskirtį. Kiekvienos zonos apšvietimo lygis buvo apskaičiuojamas atskirai ir buvo atsižvelgta į kritines sritis. Atlikus šiuos tyrimus, šviestuvai, naudojami kaip apšvietimo dizaino dalis ir suteikiantys biurui bendrą šviesą, tam tikrose vietose buvo paremti dekoratyviniais gaminiais. Rinkdamiesi ir užsakydami šiuos dekoratyvinius gaminius bendradarbiavome su „Lumina Aydinlatma“.


Planavimo etape pirmenybę teikėme darbinėms kajutėms, o ne atviroms biuro patalpoms; ir suprojektavo apšvietimą tinkamai subalansuodamas apšvietimo lygius, plotus ir naudojimo tikslus, rekomenduojamus darbo vietoms. Atitinkamai žibintų valdymas buvo integruotas į projektą, atsižvelgiant į tai, kad apšvietimo reikalavimai visą dieną skiriasi. Neskaidrumas tarp kambarių buvo suprojektuotas taip, kad būtų suprantama lubų visuma ir apšvietimo grupių tęstinumas. Skirtingoms vietovėms buvo pasirinkti skirtingi įrenginiai, o darbo stotims buvo pateikti specialūs apšvietimo sprendimai. Projektas sukūrė darbo sritį, atspindinčią darbdavio verslo sedatumą ir pasaulinę viziją kartu su jo tarptautine tapatybe.

Dizainas: mimaristudio / Ayca AKKAYA KUL / Onder KUL
Fotografija: Gürkan Akay

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *